Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2009 19:09 - Бойко Борисов – новият doer-йен на България
Автор: politizacia Категория: Политика   
Прочетен: 5549 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 28.07.2009 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Запомнете датата 27 юли 2009 година. От тази дата България има нов министър-председател на име Бойко Борисов. По всичко личи - тази личност и тази дата ще останат знакови в историята на нашата държава, а може би дори в сърцата ни.

Ако питате какво точно имам предвид под „всичко” – веднага уточнявам.

На първо място нумерологията. Тази дата е под влиянието на цифрата 9, а това ще рече, че новият министър-председател е предан на висока цел, той е идеалист и мечтател, раним, но и с непокорен характер, той е оригинален в мислите и действията си. И кажете сега, че не съм описала идеалният баща-герой, пазител и повелител (на времето). Светлината озарява неговия път още от рождението или по-скоро от кръщението му. Бойко е гордо българско име, което според специалистите носи изключителен заряд на собственика си. Буквата „Б” (а нея я има и в собственото име и във фамилията) означава постоянство, рационален подход, „пробивни” способности, особено когато е съчетана с кратко и лесно произносимо име (като Бойко например или като Борисов).

Като имаме предвид всичко това, няма как да се съмняваме в светлото бъдеще на новия премиер и съответно в своето лично бъдеще като граждани на тази държава. Няма тогава защо да се учудваме като един известен специалист, бих могла да кажа – съвременен енциклопедист, като Максим Бехар се изказа за Борисов по следния начин:

Бойко Борисов е единственият български политик в най-новата история, който успя да превърне своето хоби в професия. Той създаде с лекота ГЕРБ, с лекота разви партията, с лекота спечели изборите. Предполагам, че с лекота ще управлява, тъй като има много широка обществена подкрепа. Разбира се голяма част от нея е кредит, но така или иначе хобито на Бойко Борисов е да бъде сред хората, да се харесва на хората, да работи за тях и си мисля, че доста положителни неща ще се променят в България през следващите няколко месеца. Той е по-много фокусиран, много по-твърд, много по-рязък понякога (бел.ред: в сравнение със Сергей Станишев). Той е това, което на английски се нарича „doer”. Това е една много хубава дума…” (БНТ, новини в 18 часа, 27.07.2009)

Тук ще спра по две причини. Първо, обърнете внимание как оценката на г-н Бехар съвпада с предсказанията на нумерологията. Струва ми се, че такова съчетание на духовни и научни източници би трябвало да оставят безмълвен и най-големия скептик.

Второ, надявам се, бедни ми читателю, че ти също си част от глобализирания свят и говориш английски fluently, както се казва. Ако е така можеш да спреш до тук, тъй като останалата част от коментара ми е посветена на етимологията и значенията на думата „doer”.

И така… Както Максим Бехар обяснява в изявата си по националната телевизия „doer” означава „правач” или човек, който върши работа, човек, който прави нещата веднага, без да изчаква. Тъй като „doer” може и да е хубава английска дума, но пък „правач” далеч не е хубава българска дума, всъщност въобще не е дума, е редно да потърсим точен превод на изчезващия, но все пак роден наш език. Трудно би могло да бъде намерен двусричен аналог, който подобаващо да замести оригинала, но все пак аз бих заложила на витиеватия израз „залудо работи – залудо не стой”. Друга натрапчива асоциация е за онзи, който обикновено прабабите ни са наричали „бързащо пред майка си пуле”.

Очевидно опитите ми да намеря подходящ български аналог твърде много приличат на прочутото „драсни-пълни клечица” на Богоров. Затова дайте да се примирим с поредната чуждица и да разгледаме самия термин „doer”. Интересно е, че в английският онлайн речник незнайно защо думата doer не присъства самостоятелно, а само в сложната дума еvel-doer, което ще рече: престъпник, злодей, грешник.

Очевидно както и всичко друго, и doer-ът си има нелицеприятна страна. Въпреки че тя бе задушена от ентусиазма на Максим Бехар, нумерологията алармира. Онези, които носят гълъбовата буква „Б” имат стремеж към материална задоволеност, а онези които имат „БІ” са предразположени двойно повече, поради което на тях им се препоръчва строга диета. Подвластните на 9 да се пазят от самоувереност, егоизъм, дребнавост и алчност. Сами преценете докъде по скалата е стигнал човекът, който сам заяви „Аз гледам да си направя нещата така, че на мен да ми е добре”. Опаааааааа! Това не съм го казала, пардон, написала… Нали вече веднъж Дончева го захапа за тази реплика и й се накараха в жив ефир, че това се отнасяло до домашните. Само дето, г-н Борисов, бащице, домашни сме ви вече всички ние…

Все едно, няма значение какво казва нумерологията, астрологията и тем ти мити логии. Важното е само че България си има нов доайен. Sorry – doer-йен.

Благодаря за вниманието

Ваша щерка Борисова и внучка Бехарова




Гласувай:
0



1. zaw12929 - Eфектно казано... но не е верно
28.07.2009 19:37
"Бойко Борисов е единственият български политик в най-новата история, който успя да превърне своето хоби в професия. Той създаде с лекота ГЕРБ, с лекота разви партията, с лекота спечели изборите" слушах го. Като слушам и гледам мисля и оценявам нещата от живота каквито са!
Професията му помогна с лекота да свали досегашните управляващи. Има късмета, да използва синята говорилня
Милиони са превръщали хобито си в професия и това е друг въпрос, той оползотвори енергията на омразата, но... да се управлява още не е показал. Затова именно Станишев доказа управленски талант, държавата ни направи ръст над 6% и запази съпротивителни финансови сили срещу световната криза. Трябва да имаме реална оценка и да признаваме всекиму доброто.
Трябва да се гледа истината в очите. Където с лъжи се печели не е честна печалба
Искрено се радвам, за Бойко Борисов , че ще управлява, за да се докаже и като управник и дано нещаата да са по добри за България, защото има най добрите условия да го направи, а ще може ли- ще видим. Защото се иска усилия от всеки от нас- национално съгласие, а с тази омраза не виждам как ще го направим. Случи се най нормалното. Свърши мандата. Не е свален преждевременно досегашния екип.
цитирай
2. maistora - Българската дума е "работар"
28.07.2009 21:44
Използва се за хората, които непрекъснато нещо създават. Натоварена е с положителен заряд.
цитирай
3. анонимен - Aman ot Behar
28.07.2009 22:37
Na kadeto i da se obarnesh vse toia Behar. Niama tema, po koiato da ne se e izkazal. Aman!
цитирай
4. haralanov - Хм...
28.07.2009 22:52
Бойко Борисов-идеалист и мечтател..?
Разсмивате ме!
цитирай
5. анонимен - A какво ще кажете, другарю, за бюджетния дефицит натрупан от правителството на твариш Станишев?!?!?!?
29.07.2009 11:31
zaw12929 написа:
".......

цитирай
6. анонимен - Авторката е много печена по поли...
29.07.2009 14:53
Авторката е много печена по политиката.Евала на тая наша българска Сиримаво Бандаранайке,Индира Ганди или желязна лейди усмивката на която кара цветята да вяхнат.Сега тя ще ни просвети да разберем същността на генерал Бойко Борисов,да видим как и защо Бехар хвали Борисов.И какво значат тия магически буквички Бе.Бе-Бе,бебе.Името на генерала е в основата на нашият живот.Всеки е бил бебе някога.Това и нумерологията ще го потвърди.Най-мощният бомбардировач в света е американският Бе-52.Това също е едно неслучайно съвпадение.Отново Бе.Борис първи и Борис трети. Още веднъж съдбовното Бе от Българската история. България и Бойко,Бойко и България.
цитирай
7. darktales - Щом evildoer е злодей, то само doer ...
29.07.2009 17:55
Щом evildoer е злодей, то само doer би трябвало да е "дей", но това малко прилича на "гей" и не би могло да има дори и далечна връзка с ББ :))))

Всъщност аз тайно си мисля, че ББ е ипостат на Bacillus bulgaricus, най-тачения и митологизиран микроб на Отечеството :)))))))))
цитирай
8. анонимен - Идиот
30.07.2009 19:48
Лесно е да излъжеш хората-трудно е да ги нахраниш.Първата част от предното изречение мина блестящо,толкова блестящо ,че по едно време започнаха да ме обвземат съмнения дали това не стана с нарочната помощ на БСП и Доган. Да понесе всички негативи от кризата-безработица намаляване на заплатите ,орязване на разходите за здравеопазване и образование и др. неща водещи до промени на рейтинга.Сега известно време ще се разтяга локума лошо наследство и световна криза но хората искат да живеят по-добре и не ги интересува .Пък и Бойко сам се натовари със свръх очаквания и сега няма мърдане.Ако успее да се справи с кризата ,в което стратезите на БСП и ДПС не вярват той ще управлява още няколка мандата,но ако се провали ще отиде при НДСВ, на което се надяват БСП и ДПС. Е предстои да видим втората част на началното изречение-нахранването
цитирай
9. анонимен - Сега известно време ще се разтяга ...
31.07.2009 08:43
анонимен написа:
Сега известно време ще се разтяга локума лошо наследство и световна криза но хората искат да живеят по-добре и не ги интересува


Погрешни са ти възгледите и наблюденията.Бойко не е човек на локумите и сапунените мехури, които се пукат.Той е енергичен човек на действието.И това радикално го отличава от останалите наши лениви и хищни политици.Той каквото каже го върши и това го е доказал на дело стотици пъти.Докато останалите просто са се докопали до кокала,до топлото местенце и да доят държавата е тяхното основно занимание вече 20 години.
цитирай
10. анонимен - До 9
31.07.2009 09:51
И ако утре Бойко понеже не е безсмъртен почине случайно какво ще става-тъй като си много вещ да ми обясниш.Юнаците ,които се присламчиха около него хич не ми вдъхват доверие
цитирай
11. анонимен - Няма връщане назад
31.07.2009 12:15
Поизмийте си очите малко
цитирай
12. анонимен - До 11
31.07.2009 12:37
Добре .Измих ги и не виждам нищо което да не се е случвало последните 20 год-най-напред едни хора пееха Последен валс на едни други хора и викаха ,че спечелиха с малко но завинаги-знаеш какво стана после.След това докараха спасителя от Мадрид-пак големи надежди ,нов морал в политиката и други хубави нещица.Сега нова звезда, нови надежди и ...Как пък реши,че сега вече край-сбогом сиромашийо.Ти си в положението на мечето ,което питало майка си дали тази година ще има мед.Мечката надникнала от пещерата и казала-Тази година ще има много мед. На въпроса -как позна мамо тя отговорила -ЩЕ МИ СЕ. И натеб и на повечето хора ни се иска да има много мед но ....
цитирай
13. анонимен - Добре. Измих ги и не виждам нищо к...
31.07.2009 13:39
анонимен написа:
Добре .Измих ги и не виждам нищо което да не се е случвало последните 20 год-най-напред едни хора пееха Последен валс на едни други хора и викаха ,че спечелиха с малко но завинаги-знаеш какво стана после.След това докараха спасителя от Мадрид-пак големи надежди ,нов морал в политиката и други хубави нещица.Сега нова звезда, нови надежди и ...Как пък реши,че сега вече край-сбогом сиромашийо.Ти си в положението на мечето ,което питало майка си дали тази година ще има мед.Мечката надникнала от пещерата и казала-Тази година ще има много мед. На въпроса -как позна мамо тя отговорила -ЩЕ МИ СЕ. И натеб и на повечето хора ни се иска да има много мед но ....



...но докато има кой да саботира управлението на тая държава няма да има никакъв мед.Раздвижиха се катилите и далавераджиите.Стреснаха се нещо и сега ни разтягат локуми.Уплашиха се,че ще връщат милиони на Евросъюза щото там говеда няма.И хората на запад бързо се усетиха,че бай Ганьо злоупотребява с париците на техните данъкоплатци.Отпуснати уж за бедстваща България.Хората си искат парите обратно и искат извършителите да отидат час по-скоро в пандиза. Където им е мястото във всяка нормална държава. А в беге си рахатуват на свобода и си драскат по блоговете на воля.Бреееей,докъде я докарахме. Неограничена демокрация.Пълна свобода за катилите.
цитирай
14. анонимен - До 13
31.07.2009 14:29
Не се пали толкова лесно и недей да мислиш ,че европейците са много загрижени за нас-още за да ни приемат ни удариха теслата-Затваряне на АЕЦ-а, ограничителни квоти за производството на мляко месо и селскостопански продукти.Затова сега ядем мляко в което няма мляко,сирене от палмово масло и салам без месои много други изисквания.А иначе най напред казаха ,една бройка фирми и след един ден бройката спадна с 13 и то забележи -фирми за които имало съмнения трябвало да връщат пари отпуснати им преди 7-8 год.Така ,че не се прехласвай много по Европата.Другите европейци не са по-малки измамници от нас.Нали въпросните машини са германски
цитирай
15. анонимен - Германците осъдиха техен човек за ...
01.08.2009 12:48
Германците осъдиха техен човек за далавери и мошеничества на дълги години затвор.И питаха нас,защо българският му ортак е на свобода?Как така единия осъден за някакво престъпление,а другият дори не е разследван.Давам тоя пресен случай само като пример.Хайде да не се мислим за по-хитри отколкото сме.Че ако пращяхме от мозък нямаше да живеем толкова зле вече 20 години.Ако беше тъй,германците щяха да бягат в България,а не българите в Германия и на Запад.До такава степен сме се оплели в тая митология за "свръхспособности" и "уникалност",оплели сме се в собствените си лъжи и измислици,че не можем вече трезво да видим реалността.Станали сме като зомбита и наркомани живеещи в свой измислен свят,неадекватен на истинския,реалния.
цитирай
16. zaw12929 - На лъжата краката са къси. Парите на ...
02.08.2009 21:24
На лъжата краката са къси. Парите на ЕС спрени ли са или откраднати?!
Спрени, защото еврокомисарите са от ЕНП и да ни манипулират, туряйки рамо на техните. Е, дано сега да сме добре...
цитирай
17. анонимен - Ugg Boots
27.10.2012 02:17
obrniwfek
http://www.buybootugg.com/ Uggs Outlet
http://www.uggboots-discout.com/ Cheap Uggs
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/ Ugg Outlet
http://www.winter-uggboots.com/ Ugg Outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Uggs Outlet
http://www.backuggboots.com/ Cheap Ugg
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsaledollar.com/ uggs outlet
http://www.discountbootsale.com/ Cheap Uggs
http://www.shoesforwinter.com/ uggs outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ Ugg Boots
http://www.bootoutletssale.com/ Uggs Outlet
ixezxkelh
<a href=http://www.buybootugg.com/#wbqnjswxl>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#bljuwqdvp>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#rqrjxkpzp>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#bwnlbvyqm>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#oeujuejwo>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#frbajzhko>uggs for sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#kmtgblway>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#ptzrjjgqo>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#pdkectexb>uggs for sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#gesfpvylv>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#toduriuml>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#bslwlkreh>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#newwnniqn>Cheap Ugg Boots</a>
aqhvcjxlv
<a href=http://www.buybootugg.com/#peoaucmqj>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#xwwkaimyy>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#fbsspfckc>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#gdljpbipo>uggs for sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#lhrdswuij>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#vgttuoprn>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#tyyaoexjz>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#iuhilimjx>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#rxbhzpnit>uggs outlet</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#jxchsnhvp>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#ahhxzyksi>uggs for sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#sqnkivfnj>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#lreccfppw>uggs outlet</a>
цитирай
18. анонимен - Ugg Outlet
27.10.2012 02:34
<a href=http://www.canadiangooseparkas.com/#bvgnwtxgw>Cheap Canada Goose Jackets</a>
<a href=http://www.bootsyeti.com/#knucyfnys>Ugg Boots Outlet</a>
<a href=http://www.cheapforboots.com/#iugyrjicm>Uggs</a>
<a href=http://www.kopegoedboots.com/#vrbuiirph>Uggs Kopen Online</a>
<a href=http://www.north-facedealers.com/#yzimkxots>North Face Outlet</a>

http://www.schoenenboots.com/ Ugg Boots
http://www.lammyboots.com/ Ugg Boots
http://www.bootssnowsale.com/ Ugg Boots Outlet
http://www.bootstrend.com/ Ugg Boots
http://www.canadiangoosecoats.com/ canada goose outlet

http://www.north-faceshelljacket.com/#kdtljiyeo - North Face Jackets
http://www.sneeuwboots.com/#sywdzzqqt - Ugg Boots
http://www.canadiangoosecoat.com/#wmisauypx - Cheap Canada Goose Jackets
http://www.bootstrend.com/#wwysuvrpd - Uggs Kopen Online
http://www.bootsyeti.com/#obenvyehv - Uggs
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: politizacia
Категория: Политика
Прочетен: 78655
Постинги: 26
Коментари: 40
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031