Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2009 17:02 - Малки вдъхновения от днешната преса – 7 март
Автор: politizacia Категория: Политика   
Прочетен: 914 Коментари: 0 Гласове:
0



Една българска служба в розово

Ани Заркова, небезизвестната журналистка от “Труд”, представя Станимир Флоров (чисто етимологично фамилията навява приятни асоциации, някак несъвместими с полицията) като  шеф на службата  за борба с организираната  престъпност. Всъщност службата, която ръководи Флоров макар и временно, се казва ДПОТП (дали може това да се прочете като “допотоп”?) или Дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност". Поводът за интервюто е 19-тия рожден ден на звеното, но злите езици приказват, че този празник ще му е последен.

Флоров не само, че отрича категорично слуховете за панихида, но и се оказва, че организираната престъпност... А, пардон, службата за борба с организираната престъпност няма никакви проблеми. Има си достатъчно хора, никой не напуска, за да отиде в ДАНС. Е, заплатите са нисички, но не чак толкова, поне доста по-високи от тези на митничарите. Въпреки че пресцентърът на МВР мълчи, те почти всяка седмица правели разкрития. А ръководният състав нямал никакви нерегламентирани контакти, естествено.

България е новият Дракула

Какви са целите на шпионския скандал в Румъния и откъде идва българската следа изследва Красимир Узунов (Агенция “Фокус) отново в “Труд”. Като разнищва някои странности около скандала, погледнати в широк исторически план, генерал-поручикът (титла, която придоби Узунов съвсем наскоро лично от министъра на отбраната Николай Цонев) заключава, че България се превръща в новия зъл гении на Карпатите, титла принадлежала на Дракула и Чаушеску.

В защита на ГКПП и държавата

се изправя не друг, а самият министър Николай Василев. След като Ники беше няколко пъти таен агент, не, чакайте - таен клиент, той се преквалифицира от министър на журналист от в. “24 часа” за да защити достойнството на българското знаме. Поводът за защитната му реч е статия обявяваща Българи за “кочина”, над която се веят големи, големи знамена.

Лична позиция

Не съм пламенен родолюбец и въпреки че съм родена в годината на свинята, не ми допада идеята да живея в кочина. Да живея в България обаче ми харесва, а който нарича с подобни епитети собствената си държава, където и да се намира, ще си остане прасе.



Тагове:   малки,   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: politizacia
Категория: Политика
Прочетен: 78833
Постинги: 26
Коментари: 40
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930